Penészes fertőzés rosszul szellőztetett, tartósan magas páratartalmú (70% fölött) helyiségben alakulhat ki, leginkább a páralecsapódásos helyeken. A magas páratartalom okozója lehet maga a funkció (pl. fürdőszoba), de a nem megfelelő szigeteltség következtében feltörő talajvíz ugyanolyan bosszúságot okozhat: a csúnya látványon kívül még dohszaggal is megörvendeztet bennünket. Ráadásul a penész spórái a mindenféle egészségügyi problémákon túl az allergiát fokozhatják, az asztma tüneteit felerősíthetik.

Mit tegyen? Használja az ózon erejét!

Jelezze a problémát: vegye fel a kapcsolatot velünk!

Az ózongáz az erős fertőtlenítő hatása miatt kitűnő gombapusztító, így beavatkozásunk nagy hatékonysággal segíthet (ésszerű időközönkénti ismétlés szükséges lehet)!

A penészgombák életfeltételét biztosító páratartalmat kb. 50% értéken tartva a szolgáltatásunk pozitív eredménye akár hosszantartó is lehet.
(Ezek sikeréhez tanácsadással, eszközökkel is szolgálhatunk – az utóbbi(aka)t akár bérbeadással is nyújtani tudjuk.)

Tanács: kiérkezésünkig fertőtlenítő hatású (pl. hypo) folyadékkal próbálja átmosni a penészes felületeket és hagyja száradni. Az ózongázos eljárás eredménye így kedvezőbb lehet. Az eljárás befejeztével – megfelelő szellőztetés után – a penészes terület törlendő.
Az ózonos fertőtlenítés hatékonyságát nagyban befolyásolja a levegő páratartalma, ezért javasolt a tisztítást száraz időben elvégezni. Erről kérjük egyeztessen munkatársunkkal.